Hasta Çorbası
İçindekiler
(2 öğünlüktür.)
1 adet küçük boy patates
1 küçük havuç
2 çorba kaşığı büyüklüğünde tavuk göğsü (et)
1 çorba kaşığı pirinç
1 ¼ bardak su
¼ bardak süt
1 yumurta sarısı (pişirilmiş)
1 çorba kaşığı zeytin yağı (ya da keten tohumu yağı)
1/4 çay kaşığı tuz
¼ çay kaşığı şeker
Hazırlanışı
Patates soyulur ve ince ince kıyılır.
Havuçun yüzeyi temizlendikten sonra
küçük parçalara ayrılır. Tavuk eti de
aynı şekilde küçük parçalar halinde kesilir. Patates, havuç, tavuk eti ve pirinç
suya dökülür ve kısık ateşte pişmeye bırakılır. Malzeme iyice haşlandıktan sonra 10 dakika
soğutulur ve sonra parçalayıcıya alınarak
krema kıvamına gelinceye dek karıştırılır.
Tuz, şeker, yağ, yumurta sarısı ve süt
bu aşamada ilave edilir.
Onları da ilave ettikten sonra tekrar
parçalayıcıda karıştırılır.
Bu yemek özellikle hastalık sebebi ile
yemek yemeyen, iştah kaybı olan kediler için
uygulanabilir. (sağlıklı kediler de
eğer tercih ederlerse verilebilir.)
Eğer kediniz yardım almaksızın
kendi başına yiyebiliyorsa,
yemeğin krema kıvamında olması
onun kuru yiyeceklere kıyasla daha az
yorulmasını ve yediğini daha kolay
sindirmesini sağlar. Ama kediniz yemek
konusunda destek ihtiyacı içinde ise
lezzetli bir krema olan bu yemeğin
iğnesi çıkarılmış bir şırınga ile ağız yolu ile
verilmesi daha kolaydır.
Parmesan Topları
İçindekiler
4 çorba kaşığı yumuşak margarin
1 ¼ bardak un
¼ bardak sıcak su
5 çorba kaşığı parmesan peyniri
Hazırlanışı
Ocak önceden 300 derecede ısıtılır. Su, margarin ve peynir bir kapta çatalla ezile ezile karıştırılır. Sonra hafifce çırpılır. Üzerine un dökülerek karıştırılmaya devam edilir. Karışım iyice kıvama gelince yumuşak kıvamdaki karışım dörte bölünür ve her biri elde yuvarlanarak çubuksu bir görünüm kazandırılır. Çubuklar ikişer santim aralıklarla bir bıçak yardımı ile küçük parçalara ayrılır. Folyo üzerine alınan küçük parçalar, fırında 20-25 dakika pişirilir. (Renkleri altın sarısına dönene dek.) Fırından çıktıktan sona soğumaya bırakılır ve sonra da servis edilir.
Pirinç Patlağı
İçindekiler
1 bardak pirinç gevreği
3 tatlı kaşığı margarin ya da sıvı yağ
2 fincan tam yağlı süt
Hazırlanışı
Sütü orta ateşte ılıtın.
Ilık sütü pirinç gevreğinin üzerine dökün
ve gevreğin sütü emmesini bekleyin.
Ardından yağı karışıma ilave edin ve karıştırın. Hamur haline gelen karışımdan misket büyüklüğünde toplar yapın ve alüminyum
folyo serilmiş bir tepsiye topları dizin.
120 derecede 10 dakika süre ile pişirin.
Soğuduktan sonra servis edin.
Artan topları cam kavanozda saklayabilirsiniz
Yılbaşı Pastası
İçindekiler
250 gram ciğer
3 kaşık un
1 büyük patates
1 parça tuz
½ bardak su
Hazırlanışı
Ciğer önce musluk altında yıkanır.
Sonra bir tavaya bir parça yağ konarak un
pembeleşinceye kadar kavrulur. Ardından üzerine
dilim dilim edilmiş ciğerler konur. Ciğerler orta ateşte 10 dakika tahta kaşıkla karıştırılarak pişirilir. Bu arada bir
kapta patates haşlanır ve haşlanmış patates püre kıvamına getirilir. Pişmiş ciğerlerden bir kaşık kadarı süsleme
için ayrılır ve geri kalanları ise derin bir kaba konur.
Kabın ağzına bir düz kapak kapatılır ve sonra ters düz
edilerek pişmiş ciğerin pasta formunda tabağa çıkması sağlanır. Pasta formundaki ciğerlerin üzerine ezilmiş
patates püresi spatula yardımıyla sürülür.
Patetes püresinin üzerine süslemek için ayırdığımız
ciğerler parça parça yerleştirilir. Yılbaşı Pastamız
ılıdığında kedinize servis edebilsiniz
İçindekiler
2 orta boy patates
1 adet kaşar peyniri
20 adet fasulye
4 kaşık yaş mama
10 adet çekirdeği çıkarılmış siyah zeytin
Bir tutam kedi çimi
Yeteri kadar tuz
Sıvı yağ
Hazırlanışı
Patatesler soyularak dörde bölünür ve az su ile bir çelik tencere içinde kısık ateşte ve az sıvı yağ ile suyu
çekene dek pişirilir. Aynı anda küçük bir çelik tencerede
yine az su ve az sıvı yağ ile fasulyeler pişirilir.
Patatesler bir kaba alınarak püre haline getirilerek ezilir. Fasulyeler de bir başka kapta aynı şekilde ezilerek
püre haline getirilir. Yaş mama da eğer püre
kıvamında değil ise püre kıvamına getirilir.
Her iki sebze püresi ve yaş mama karıştırılır.
Karışıma ince ince kıyılmış kaşar peyniri konulur
ve yeteri kadar tuz eklenir. Karışımdan 40 adet
yassı köfte yapılır. Ama köfteler daire şeklinde ve
bir iki santimi geçmeyecek kalınlıkta olmalıdır.
Köftelerin tam ortasına çekirdeği çıkarılmış
siyah zeytinler parçalanarak konulur ve yine köftelerin
üzerine kedi çimi serpiştirilir. Önceden 150 derecede
ısıtılmış bir fırına köfteler alüminyum folyo üzerine
konularak sürülür. 20 dakika pişme süresinden sonra
çıkarılır ve soğuduktan sonra köfteler afiyetle
servis edilir. Kurabiye biçimli köfteler dilenirse
cam bir kapta 2-3 gün süre ile saklanabilir.
Kraliçenin Tacı
İçindekiler
1 adet sardalya balığı
2 adet patates
1 adet havuç
3 kaşık mısır tanesi
1 kaşık ayıklanmış zeytin
Hazırlanışı
Patateslerin kabuklarını soyduktan sonra daire şeklinde dilimleyin. Havuçun da yüzünü temizleyip dikeylemesine ayırın. Sardalya balığını temizledikten sonra beş dakika süre ile limonlu suda bekletin. Daha sonra patesleri, havucu ve sardalyayı fırında ızgaraya yerleştirin. Bir kapta da mısırları haşlayın. Balığı etleri taze kalacak kadar kızartın.
(Yağda kızartmayın.) Sebzeler ve sardalya kızarırken bırakacağı suyu da kaybetmemek için kızartma kabının
altına alüminyum folyo yaymayı ihmal etmeyin.
Kızarma işlemi bittikten sonra, patatesi, havucu, mısırı
ve sardalyayı bir kaba alıp çatal yardımıyla tamamen ezmeden parçalara ayırıp kaşık ile karıştırın.
Karışımın üzerine ayıklanmış ve küçük parçalara ayrılmış zeytinleri serpiştirin. Karışımı kedilerinizin
erişemeyeceği bir yerde soğumaya bırakın.
Servise hazır olduğunda ikram edin.
Kedinize Afiyet Olsun Ve Elinize Sağlık
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]