Konu: ..Kediler için ilk yardım: Çarş. Haz. 02 2010, 15:37
..Kediler için ilk yardım:
Kediler oldukça atletik ve oyuncu hayvanlar olduklarından dolayı başlarına bazı ufak kazalar seyrekte olsa gelebilmektedir. Kaza sonrasında kedimize yapacağımız ufak ilk yardım uygulamaları kedinizin hayatını kurtarmasında önemli bir rol oynamaktadır. Kaza Sonrasında: yavaşça kedinizi korkutmadan yaklaşın, göz temasından kaçınarak sizi tanıması için alçak bir sesle konuşun - havlu gibi bir şeyle kedinizi yavaşça sarın - kedinizin başını çenesinin altında tutun - dirseğinizle yavaşça kedinize bastırıp elinizle kedinizi yoklamaya başlayın - havluyu kedinizin boynuna sarıp bir tek başını açıkta bırakın - kediniz sakinleyinceye kadar bekleyin...
Normal halde bir kedi dakikada 30 kez soluk alıp verir. Kedinizin soluğunu 15 saniye izleyip çıkan rakamı 4 ile çarparak kedinizin soluğunu hesaplayabilirsiniz.
normal halde bir kedinin nabzı dakikada 120 kez atar. Heyecan ve korkuda bu sayı 200' e kadar çıkabilir. Yavru kedilerde ise nabız 200 ve üzeri olabilir. Kedinizin nabzını ölçmek için kedinizin göğsünü dirseklerinin altından iki yandan hafifçe bastırarak kalp atışlarını sayabilirsiniz.