HavHav.Forum.St - Köpek Dostlarının Sitesi





HavHav.Forum.St - Köpek Dostlarının Sitesi

Köpekler ,KediLer,BaLıkLar,KuşLar hakkında bilgiler içeren, sadık dostların sitesi.
 
AnasayfaGaleriSSSAramaÜye ListesiKullanıcı GruplarıKayıt OlGiriş yap
PetArkadaş Davetiye Kodu Verilir.Almak İçin Buraya Tıklayınız.


Paylaş | 
 

 KEDİLER İÇİN YEMEK HAZIRLIYORUZ

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
98xzx
HavHav Üye
HavHav                 Üye
avatar

<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 215 Başarı Gücü Başarı Gücü : 351 Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 25/01/10 Yaş : 28 Nerden Nerden : İstanbul
MesajKonu: KEDİLER İÇİN YEMEK HAZIRLIYORUZ   Salı Ocak 26 2010, 09:35

Hasta Çorbası



İçindekiler

(2 öğünlüktür.)

1 adet küçük boy patates

1 küçük havuç

2 çorba kaşığı büyüklüğünde tavuk göğsü (et)

1 çorba kaşığı pirinç

1 ¼ bardak su

¼ bardak süt

1 yumurta sarısı (pişirilmiş)

1 çorba kaşığı zeytin yağı (ya da keten tohumu yağı)

1/4 çay kaşığı tuz

¼ çay kaşığı şeker



Hazırlanışı

Patates soyulur ve ince ince kıyılır.

Havuçun yüzeyi temizlendikten sonra

küçük parçalara ayrılır. Tavuk eti de

aynı şekilde küçük parçalar halinde kesilir. Patates, havuç, tavuk eti ve pirinç

suya dökülür ve kısık ateşte pişmeye bırakılır. Malzeme iyice haşlandıktan sonra 10 dakika

soğutulur ve sonra parçalayıcıya alınarak

krema kıvamına gelinceye dek karıştırılır.

Tuz, şeker, yağ, yumurta sarısı ve süt

bu aşamada ilave edilir.

Onları da ilave ettikten sonra tekrar

parçalayıcıda karıştırılır.

Bu yemek özellikle hastalık sebebi ile

yemek yemeyen, iştah kaybı olan kediler için

uygulanabilir. (sağlıklı kediler de

eğer tercih ederlerse verilebilir.)

Eğer kediniz yardım almaksızın

kendi başına yiyebiliyorsa,

yemeğin krema kıvamında olması

onun kuru yiyeceklere kıyasla daha az

yorulmasını ve yediğini daha kolay

sindirmesini sağlar. Ama kediniz yemek

konusunda destek ihtiyacı içinde ise

lezzetli bir krema olan bu yemeğin

iğnesi çıkarılmış bir şırınga ile ağız yolu ile

verilmesi daha kolaydır.


Parmesan Topları
İçindekiler

4 çorba kaşığı yumuşak margarin

1 ¼ bardak un

¼ bardak sıcak su

5 çorba kaşığı parmesan peyniri



Hazırlanışı

Ocak önceden 300 derecede ısıtılır. Su, margarin ve peynir bir kapta çatalla ezile ezile karıştırılır. Sonra hafifce çırpılır. Üzerine un dökülerek karıştırılmaya devam edilir. Karışım iyice kıvama gelince yumuşak kıvamdaki karışım dörte bölünür ve her biri elde yuvarlanarak çubuksu bir görünüm kazandırılır. Çubuklar ikişer santim aralıklarla bir bıçak yardımı ile küçük parçalara ayrılır. Folyo üzerine alınan küçük parçalar, fırında 20-25 dakika pişirilir. (Renkleri altın sarısına dönene dek.) Fırından çıktıktan sona soğumaya bırakılır ve sonra da servis edilir.


Pirinç Patlağı



İçindekiler

1 bardak pirinç gevreği

3 tatlı kaşığı margarin ya da sıvı yağ

2 fincan tam yağlı süt



Hazırlanışı

Sütü orta ateşte ılıtın.

Ilık sütü pirinç gevreğinin üzerine dökün

ve gevreğin sütü emmesini bekleyin.

Ardından yağı karışıma ilave edin ve karıştırın. Hamur haline gelen karışımdan misket büyüklüğünde toplar yapın ve alüminyum

folyo serilmiş bir tepsiye topları dizin.

120 derecede 10 dakika süre ile pişirin.

Soğuduktan sonra servis edin.

Artan topları cam kavanozda saklayabilirsiniz


Yılbaşı Pastası



İçindekiler

250 gram ciğer

3 kaşık un

1 büyük patates

1 parça tuz

½ bardak su



Hazırlanışı

Ciğer önce musluk altında yıkanır.

Sonra bir tavaya bir parça yağ konarak un

pembeleşinceye kadar kavrulur. Ardından üzerine

dilim dilim edilmiş ciğerler konur. Ciğerler orta ateşte 10 dakika tahta kaşıkla karıştırılarak pişirilir. Bu arada bir

kapta patates haşlanır ve haşlanmış patates püre kıvamına getirilir. Pişmiş ciğerlerden bir kaşık kadarı süsleme

için ayrılır ve geri kalanları ise derin bir kaba konur.

Kabın ağzına bir düz kapak kapatılır ve sonra ters düz

edilerek pişmiş ciğerin pasta formunda tabağa çıkması sağlanır. Pasta formundaki ciğerlerin üzerine ezilmiş

patates püresi spatula yardımıyla sürülür.

Patetes püresinin üzerine süslemek için ayırdığımız

ciğerler parça parça yerleştirilir. Yılbaşı Pastamız

ılıdığında kedinize servis edebilsiniz



İçindekiler

2 orta boy patates

1 adet kaşar peyniri

20 adet fasulye

4 kaşık yaş mama

10 adet çekirdeği çıkarılmış siyah zeytin

Bir tutam kedi çimi

Yeteri kadar tuz

Sıvı yağ



Hazırlanışı

Patatesler soyularak dörde bölünür ve az su ile bir çelik tencere içinde kısık ateşte ve az sıvı yağ ile suyu

çekene dek pişirilir. Aynı anda küçük bir çelik tencerede

yine az su ve az sıvı yağ ile fasulyeler pişirilir.

Patatesler bir kaba alınarak püre haline getirilerek ezilir. Fasulyeler de bir başka kapta aynı şekilde ezilerek

püre haline getirilir. Yaş mama da eğer püre

kıvamında değil ise püre kıvamına getirilir.

Her iki sebze püresi ve yaş mama karıştırılır.

Karışıma ince ince kıyılmış kaşar peyniri konulur

ve yeteri kadar tuz eklenir. Karışımdan 40 adet

yassı köfte yapılır. Ama köfteler daire şeklinde ve

bir iki santimi geçmeyecek kalınlıkta olmalıdır.

Köftelerin tam ortasına çekirdeği çıkarılmış

siyah zeytinler parçalanarak konulur ve yine köftelerin

üzerine kedi çimi serpiştirilir. Önceden 150 derecede

ısıtılmış bir fırına köfteler alüminyum folyo üzerine

konularak sürülür. 20 dakika pişme süresinden sonra

çıkarılır ve soğuduktan sonra köfteler afiyetle

servis edilir. Kurabiye biçimli köfteler dilenirse

cam bir kapta 2-3 gün süre ile saklanabilir.


Kraliçenin Tacı



İçindekiler

1 adet sardalya balığı

2 adet patates

1 adet havuç

3 kaşık mısır tanesi

1 kaşık ayıklanmış zeytin



Hazırlanışı

Patateslerin kabuklarını soyduktan sonra daire şeklinde dilimleyin. Havuçun da yüzünü temizleyip dikeylemesine ayırın. Sardalya balığını temizledikten sonra beş dakika süre ile limonlu suda bekletin. Daha sonra patesleri, havucu ve sardalyayı fırında ızgaraya yerleştirin. Bir kapta da mısırları haşlayın. Balığı etleri taze kalacak kadar kızartın.

(Yağda kızartmayın.) Sebzeler ve sardalya kızarırken bırakacağı suyu da kaybetmemek için kızartma kabının

altına alüminyum folyo yaymayı ihmal etmeyin.

Kızarma işlemi bittikten sonra, patatesi, havucu, mısırı

ve sardalyayı bir kaba alıp çatal yardımıyla tamamen ezmeden parçalara ayırıp kaşık ile karıştırın.

Karışımın üzerine ayıklanmış ve küçük parçalara ayrılmış zeytinleri serpiştirin. Karışımı kedilerinizin

erişemeyeceği bir yerde soğumaya bırakın.

Servise hazır olduğunda ikram edin.

Kedinize Afiyet Olsun Ve Elinize Sağlık [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
Shift ~
HavHav Yönetici
HavHav       Yönetici
avatar

<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 422 Başarı Gücü Başarı Gücü : 956 Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 24/01/10 Nerden Nerden : Nereye :)
MesajKonu: Geri: KEDİLER İÇİN YEMEK HAZIRLIYORUZ   Salı Ocak 26 2010, 09:40

Teşekkürler...
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://havhav.forum.st
98xzx
HavHav Üye
HavHav                 Üye
avatar

<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 215 Başarı Gücü Başarı Gücü : 351 Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 25/01/10 Yaş : 28 Nerden Nerden : İstanbul
MesajKonu: Geri: KEDİLER İÇİN YEMEK HAZIRLIYORUZ   Salı Ocak 26 2010, 09:40

[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
 
KEDİLER İÇİN YEMEK HAZIRLIYORUZ
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
HavHav.Forum.St - Köpek Dostlarının Sitesi :: Diğer Hayvanlar :: Kediler-
Buraya geçin: